Нищо не прави един дом по-уютен и приветлив от аромата на

...
Нищо не прави един дом по-уютен и приветлив от аромата на
Коментари Харесай

Празнична рецепта: Коледно хлебче със сирене Бри

Нищо не прави един дом по-уютен и приветлив от аромата на борови иглички от елхата, горящи свещи и печен самун. Тази Коледа безспорно ни посреща в изключително въодушевление, само че ние сме твърдо решени това да не попречи на празничния ни дух и обичаните ни фамилни моменти, които свързваме с това време от годината. Стоенето у дома ни провокира да сме още по-иновативни и смели в кухнята и точно по този начин се впускаме в приготвянето на една забавна празнична рецепта, която безспорно ще се хареса на всички. 

Днес ви споделяме по какъв начин елементарно и бързо да си извършите печено хлебче с червени боровинки и любимото ни френско сирене " Бри ". За да се насладим на напълно разтопено меко сирене, е нужно да завием хлебчето в алуминиевото фолио на FINO преди да го изпечем. С негова помощ по-бързо ще приготвим хлебчето, сиренето ще се разтопи и ще попие без да се разтече, или загори. А по-късно още веднъж ще използваме фолиото, с цел да запазим хлебчето топло и да се насладим по-късно на неустоимия усет. А ето по какъв начин ще го приготвим.



Необходими съставки:

1 бр. кръгло хлебче
120 г масло
½ чаша сурови пекани или орехи
½ чаша червени боровинки
180 г сирене " Бри "
1 бр. FINO алуминиево фолио



Начин на подготвяне:

Хубаво е авансово да загреете фурната на 180 градуса. Нарежете хлебчето хоризонтално и отвесно. Опитайте се да поставите във всяка част на хляба нарязаното френско сирене и кубчета от маслото. Натрошете пеканите (орехите) и по същия метод ги поставете вътре в нарязания самун, може и да поръсите. Червените боровинки ги сложете най-сетне върху хлебчето. Върху подобаващ съд за печене завийте хлебчето с алуминиевото фолио. Печете на 180 градуса за 20 мин.

Сервирайте незабавно с чаша алено вино! Да ви е сладко и сантиментално!



С поддръжката на FINO
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР